Зъбни фасети при стоматолог Василева в гр. Пловдив

УСМИВКАТА Е КРИВАТА, КОЯТО ИЗПРАВЯ МНОГО НЕЩА!

 

Хубавите усмивки никога не излизат от мода. И сега можете да получите желаната усмивка с помощта на съвременната технология.

Какво е дизайн на усмивка?

Дизайнът или преобразяването на усмивка е дентална процедура или комбинация от дентални процедури, която артистично създава по-прави, по-бели и красиви естествено изглеждащи усмивки. Дизайнът на усмивката може да направи чудеса, за да възстанови напълно здравето и външния вид на вашите зъби, независимо от първоначалното състояние на съществуващите ви зъби.

Конкретното лечение за дизайн на усмивка зависи от настоящия проблем с усмивката и вашите изисквания, като се вземат предвид вашата личност, форма на лицето, цвят на зъбите и размер на зъбите с помощта на порцеланови фасети или корони , промяна на формата на линията на венците, избелване на зъби и импланти (за липсващи зъби), скъпоценната   усмивка може да бъде реалност!

Предимства на дизайна на усмивката

♦   Дизайнер на усмивка за по по-дълготраен начин. Дизайнът на усмивка е като цяло важна инвестиция в цялостния ви външен вид.

♦   Възрастта намалява усмивката ни поради износване, начупване и обезцветяване. Това може да се случи постепенно и може да бъде много неудобно. Подобряването на усмивката може да ви накара да се усмихнете отново.

♦   Решаването на проблеми с усмивката може да повиши вашето самочувствие. Създаване на страхотно първо впечатлени

Независимо какво причинява непривлекателни зъби, зъбните фасети могат да решат повече всички ваши козметични проблеми със зъбите, включително

Износен емайл : Емайлът на зъбите може да се износи или да стане матов по естествен начин с течение на времето. Фасетите са идеални за коригиране на усмивки, засегнати от износен емайл.

Износване : С напредване на възрастта зъбите ни естествено започват да се износват. По-старите зъби са по-склонни да имат стърготини, пукнатини или като цяло да изглеждат неравномерно. Фасетите могат да възстановят естествения вид на здрави, млади зъби.

Генетика : Някои хора се раждат с необичайно разстояние между зъбите, което се разширява с възрастта.

Неравномерни зъби : Неравномерните зъби могат да се появят в резултат на шлайфане или общо износване. Това може да доведе до неправилно захапване , което обикновено изисква много продължително ортодонтско лечение

Обезцветяване : някои промени в цвета на зъбите може да не бъдат напълно коригирани чрез избелване на зъбите . В такива случаи фасетите могат да предложат просто, постоянно и по-надеждно козметично решение.

В допълнение към цвета, подредбата и баланса на вашите зъби в естетичната зона на вашата усмивка (частта от горни и долни зъби, които се виждат, когато се усмихвате), има няколко атрибута на вашите зъби и усмивка, които ние ще оценим с вас, когато планиране на вашето преобразяване . Те включват:

Дължина на зъбите: Дългите зъби изглеждат младежки. Стареенето води до износване, което често води до по-къси зъби, а лепкавата усмивка също може да направи зъбите да изглеждат по-къси. Лечението на по-късите зъби може да включва преоформяне и удължаване на двата предни централни зъба с композитно свързване или порцеланови фасети. Ако имате гумена усмивка, ние може да осигурим лечение за промяна на линията на венците и удължаване на външния вид на зъбите чрез процедури за удължаване на короната. Удължаването на зъбите също може да повлияе на цялостния ви вид на лицето. Например оформени, дълги, квадратни зъби на човек с кръгло лице могат да осигурят ефект на отслабване.

Линия на усмивка: Линията на усмивка е въображаема линия, която следва ръбовете на горните ви зъби от една страна на друга, която в идеалния случай трябва да е същата като извивката на долната ви устна, когато се усмихвате . Тази стандартна референтна точка може да се използва, за да се определи колко дълги трябва да бъдат вашите нови зъби.

Пропорции на зъбите : Ние ще прегледаме вашите зъби, за да определим дали са в правилна пропорция един спрямо друг. Повечето хора разпознават приятната усмивка като тази, при която двата централни предни зъба са доминиращи и имат съотношение ширина към дължина 4:5. Тази пропорция ръководи дължината и ширината на другите зъби в естетичната зона, така че линията на усмивката да изглежда балансирана.

Текстура и характеристика на зъбите : Артистичен зъболекар може да характеризира вашите корони или фасети, за да създаде по-женствен или по-мъжествен външен вид, в допълнение към съвпадението с вида и усещането на естествените зъби или тези, които сте виждали на снимки.

 

 

Предимства на фасетите

  • осигуряват естествен вид на зъбите.
  •  Тъканта на венците понася добре порцелан.
  • Порцелановите фасети са устойчиви на петна.
  • По-ярък цвят на зъбите
  • Позволява промяна на формата на зъбите според личността

Въпреки че фасетите попадат в категорията на козметичната стоматология, тъй като помагат за преобразяване на усмивките с красиво подредени, оформени зъби, те също така имат защитни качества и могат да премахнат необходимостта от по-обстойни лечения. Други предимства включват издръжливост, подобрен външен вид на усмивка и необходимостта от малко или никакво отстраняване на зъбната структура в сравнение с короните .

При стоматолог Василева в гр. Пловдив може да се доверите зъбните фасети. Зъбните фасети стават все по-популярни в света на козметичната стоматология. Тънките като вафла керамични или порцеланови черупки се поставят внимателно върху вашия емайл .

Зъбни фасети

Зъбните фасети се изработват предимно от композитни материали или порцелан. Всеки тип също има своите предимства и недостатъци. Порцеланът обаче се е превърнал в приемлив стандарт за качествени фасети, които ще ви дадат стойност за вашите пари. Ето някои видове фасети, които можете да намерите на пазара днес:

  • Композитни фасети – Тези фасети се използват за коригиране на несъвършенства в зъбите ви, като стружки и пукнатини по съвет от вашия зъболекар. Фасетите се изработват мигновено, докато чакате, за да произведете качествено покритие за вашия зъб. Тези композити обаче се оцветяват по-лесно. Те може да изискват строг режим за добра устна хигиена и редовен лак за поддръжка. Средният им живот обикновено е 5 години, което ги прави евтини зъбни фасети.
  • Порцеланови фасети – през годините порцеланът се използва за производство на висококачествени фасети с по-добър блясък, вид и по-естествено усещане на зъбите. Тези невероятни черупки за зъби са създадени от специални зъботехници в зъботехническа лаборатория. Те може да изискват малка промяна на вашия емайл, който се смила, за да паснат. Но резултатите си заслужават. Това, че могат лесно да се персонализират, ги прави популярни за подобряване на цвета, формата и вида на вашите зъби. Единственият минус е, че са доста скъпи.
  • Подвижни фасети – По-нататъшният напредък в технологиите доведе до изобретяването на щракващи се или подвижни фасети. Изработени са от здрава и твърда дентална смола и са безболезнени и лесно се отстраняват. Те могат да се използват за прикриване на липсващи зъби или празнини, пожълтели или оцветени зъби също могат да бъдат решени по този начин. Въпреки това структурата на вашите зъби не се променя с тази процедура и тези фасети не се справят с по-сериозни козметични проблеми като криви зъби, които трябва да бъдат лекувани от ортодонт .

Сега, след като установихме основните типове, нека сега да разгледаме тяхното въздействие върху вашия портфейл.

Цена на фасети при стоматолог Василева в гр. Пловдив

Подобряването на вашата усмивка и повишаването на самочувствието ви с фасети си струва. Въпреки това има много фактори, които могат да повлияят на цената на фасетите. Това може да включва видовете фасети, които желаете, опита на вашия зъболекар и дори местоположението на денталната клиника.

Според стоматолог при стоматолог Василева в гр. Пловдив само в редки случаи може счита за приемлив. Ако се счита, че отговаря на условията при лечение с група 3

Процедура за придобиване на зъбни фасети

зъбни-фасети-процедура

 

Едно от предимствата на зъбните фасети е, че те са направени по поръчка, за да паснат. Това означава, че ще трябва да посетите вашата стоматологична клиника няколко пъти, за да проектирате идеално вашите фасети според симетрията на лицето и желания стил.

Позволете стоматолог д-р Василева  в Пловдив за да върнем вашата зашеметяваща усмивка с перфектно изработени фасети. Моля, посетете нашия дентален център стоматолог Д-р Василева  в Пловдив. Можете също така да запазите своя час онлайн или като ни се обадите.